• Food Atlas of the Netherlands verschenen!

  21 mei 2015

  Deze week verscheen de Engelstalige editie van de Bosatlas van het voedsel: Food Atlas of the Netherlands. Klik hier voor een preview.

 • Communicatie over water, een bewuste keuze

  10 maart 2015

  Lees hier onze nieuwsbrief met het thema water.

 • Waterschaps-app op Omroep Flevoland

  2 februari 2015

  Rob Peeters van Waterschap Zuiderzeeland vertelt op omroep Flevoland over de waterschaps-app. LIjn43 maakte deze compacte, visueel aantrekkelijke versie van het ontwerp Waterbeheerplan 2016-2021, geschikt voor tablets met iOS, Android en Windows Mobile. De app is bedoeld voor inspraak en voorlichtings- en onderwijsdoeleinden. U kunt het interview hier beluisteren.

 • Nieuwsbrief Lijn43

  17 december 2014

  Lees hier onze Nieuwsbrief.

 • Lancering Bosatlas van het voedsel

  20 november 2014

  Op 20 november presenteerden Noordhoff Uitgevers en Lijn43 in het centrum van Utrecht de Bosatlas van het voedsel. Een geslaagde middag, met presentaties van Peter Vroege, Henk Leenaers, Joop van der Schee en tot slot William van den Akker, die vrijwel alle aanwezigen zover kreeg (een product met) krekels te proeven.

 • LIjn43 verhuist

  1 november 2014

  Op 3 november a.s. verhuist Lijn43 naar: Biltstraat 443, 3572 AW Utrecht. Onze overige gegevens blijven ongewijzigd.

 • KNMI'14 Klimaatscenario's

  26 mei 2014

  Vandaag publiceerde KNMI vier nieuwe scenario’s voor toekomstige klimaatverandering in Nederland. Ieder scenario geeft een samenhangend beeld van veranderingen in twaalf klimaatvariabelen, waaronder temperatuur, neerslag, zeespiegel en wind. Lijn43 verzorgde de tekstredactie van dit rapport.

 • Lijn43 en Geoweek

  3 april 2014

  Ter gelegenheid van de expeditie Domplein-Universiteitsmuseum in de Geoweek 2014, heeft LIjn43 het iBook Onder de grond uitgebreid met nieuwe interacties over geologie en een inleidende paragraaf over archeologie. Daarbij ontwikkelden we leuke praktijklessen over dateringsmethoden waarmee docenten en leerkrachten hun klassen kunnen voorbereiden op de expeditie. 

 • iBook met Mavericks nu ook te lezen op iMac en MacBook

  20 december 2013

  Wie beschikt over het nieuwe besturingssyteem Mavericks op zijn iMac of MacBook, kan ons (gratis) iBook 'Onder de grond' voortaan ook daar op lezen - met behoud van alle interacties!

 • Start Bosatlas van het voedsel

  11 november 2013

  Op 26 november organiseert Lijn43 de kickoff voor de ontwikkeling van weer een nieuwe titel in de reeks thematische atlassen: de Bosatlas van het voedsel. 

 • Nieuwsbrief

  8 november 2013

  Lees hier onze Nieuwsbrief.

 • Onder de grond op 1 bij iTunes !!

  6 november 2013

  'Hotter than hot' ?! Onder de Grond is vandaag zelfs de Kamasutra voorbijgestreefd.

 • Lespakket bij Bosatlas van de energie verschenen

  3 november 2013

  Vrijdag 1 november werd tijdens de landelijke KNAG-onderwijsdag het lespakket bij de onderwijseditie van De Bosatlas van de energie gepresenteerd.
  Lees het persbericht
  Download het gratis lespakket

 • Lancering interactief iBook: Onder de grond

  29 oktober 2013

  Op 1 november lanceren Lijn43 en NEMO Uitgeverij een volledig interactief aardrijkskundeboek voor het voortgezet onderwijs. Het iBook ‘Onder de grond’ maakt optimaal gebruik van het aanraakscherm van een iPad. De Vrije Universiteit ontwikkelde bijbehorend lesmateriaal.

 • Presentatie "Handreiking MKBA-Visualisatie"

  30 september 2013

  Op 2 oktober 2013 presenteert Henk Leenaers van Lijn43 de Handreiking Visualiseren MKBA resultaten. Dit gebeurt tijdens een door het ministerie van Infrastructuur en Milieu georganiseerd symposium over de Maatschappelijke Kosten-Batenanalyse (MKBA). 

 • Onderwijseditie Bosatlas van de energie

  17 juni 2013

  Deze week ontvangen alle scholen voor het voortgezet onderwijs in Nederland een bijzonder cadeau: een pakket met vijftien exemplaren van De Bosatlas van de energie. Aan het begin van het nieuwe schooljaar volgt een speciaal lessenpakket bij deze atlas. Dankzij steun van bedrijven en overheidsinstellingen komt hiermee een indrukwekkend pakket aan lesmateriaal beschikbaar over een onderwerp dat een belangrijke rol speelt binnen het aardrijkskundeonderwijs. 

 • Lijn43 zit voortaan op het Lucasbolwerk

  17 januari 2013

  Lijn43 is verhuisd  naar Lucasbolwerk 7 in Utrecht. Daar zitten we op de tweede verdieping in het statige pand van Stichting Max Havelaar, tegenover de Stadsschouwburg. Op het vorige adres waren we na 5 jaar uit onze jas gegroeid. In ons nieuwe kantoor hebben we enkele extra werkplekken en beschikken we over verschillende ruimten om aan projecten te werken en bij te praten. Kom gerust een keer langs!

 • Bosatlas van de energie

  17 december 2012

  Op 22 november verscheen de Bosatlas van de energie, de vierde in een reeks thematische atlassen die we produceerden voor Noordhoff Uitgevers. Deze nieuwe atlas schetst een veelzijdig beeld van verleden, heden en toekomst van energie in Nederland. Meer dan veertig overheden, kennisinstellingen en bedrijven werkten mee aan dit overzichtswerk. 

 • Engelstalige versie van Bosatlas van Nederland Waterland verschijnt

  19 november 2012

  Komende week verschijnt de Engelstalige editie van de Bosatlas van Nederland Waterland: Water Atlas of The Netherlands.

 • Lancering UAR Ondergronds

  19 september 2012

  Morgen lanceren NAi en Lijn43 de geheel vernieuwde app UAR. Voortaan is in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam op tal van plekken te zien wat er zich onder de grond bevindt.

 • Magisch elastiek

  13 april 2012

  Lijn43 bedankt iedereen voor de bijzonder leuke en inspirerende viering van ons 5-jarig bestaan. Alle mails, kaarten, bloemen, de komst van vele relaties en de pakkende show van George Parker hebben ons een geweldige middag bezorgd! Als 'tegenprestatie' hebben de aanwezigen geleerd hoe ze voortaan met magisch elastiek een gratis drankje in de kroeg kunnen verdienen... 

 • Lustrum Lijn43

  21 maart 2012

  Lijn43 bestaat 5 jaar! Een mooie aanleiding voor een magisch feest en een nieuwe website. De afgelopen vijf jaar hebben we niet alleen elkaar beter leren kennen, maar ook onze partners, opdrachtgevers en leveranciers. Samen bleken we tot opmerkelijke dingen in staat: een serie Bosatlassen, een smartphone-app, een persdienst en talloze boeken, brochures en teksten. 

 • Theater in de Kamer

  20 maart 2012

  Lijn43 vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Niet alleen houden we waar mogelijk rekening met het milieu, we ondersteunen ook met plezier culturele activiteiten, waaronder Theater in de Kamer Utrecht Oost.